• 7592 3848

Vold går ikke væk af sig selv!

Tal med nogen om det .

Du har brug for at tale med en, der tror på, hvad du siger. Det er første skridt på vejen!

Familie eller venner kan  hjælpe med at skaffe rådgivning fra krisecentret eller kommunen. En nærtstående skal fastholde sig selv som familie eller ven. Men en god ven at læne sig til imellem behandlingerne er guld værd. Det betyder uendeligt meget at have venner, der hjælper og trøster, men først og fremmest tror på en.

Ring 75923848 for anonym rådgivning.

Bring dig i sikkerhed!

Sikkerhed er altid den vigtigste opgave, hvis du er udsat for vold. Derved stopper den aktuelle vold og der bliver mulighed for at tage beslutninger om fremtiden.

Tag beslutninger om et liv uden vold!

Vold går ikke væk af sig selv.  Du må tage mange svære beslutninger og har ofte  brug for hjælp til at vende dit liv til noget bedre for dig og dine børn.

Hold ud  til det bliver bedre.

Det er en lang proces med mange op og nedture, men det kan lade sig gøre! Når du først har besluttet dig at gøre noget ved dit liv gælder det om at holde fast i de gode beslutninger. Et liv uden vold er værd at kæmpe for.

Få hjælp til at lægge planer.

En plan, der omfatter alt det praktiske, er nødvendig for dig. Ellers bliver det helt uoverskueligt at finde vej. Her kan krisecentrets personale hjælpe dig, også selv om du ikke bor på centret.

Du har også brug for at få sovet normalt, spist sundt og snakket med nogen om, hvordan du føler.

Vælg de rigtige venner!

Du har kun brug for venner der vil støtte dig. Der vil være nogle i din omgangskreds der ikke er loyale overfor dig og dem kan du ikke bruge!

Du har brug for dem, der forstår dig og tror på dig i hele processen. Ofte er disse venner nogle andre end dem, du havde forventet det af. Brug dem og glæd dig over at de er der!

Børnene har også brug for at snakke med nogen.

Børn, der bor på krisecenter, har mulighed for at tale med pædagogen og med en psykolog. Hvis I bor andre steder kan en lærer eller pædagog i skole og børnehave være en hjælp.